Go-Robin konseptet

Etter et møte med Kristiansand Internasjonale skole har jeg konkludert med at disse barna virkelig er kreative og leverer en skikkelig utfordring, og det er kjempegøy! Nå har jeg brukt litt tid på å kaste ideene rundt og forsøkt å lete etter den beste måten å sette dette sammen igjen på.

Hovedtanken bak Go-Robin maskinen er temmelig rett frem: Det må være en fugl, helst temmelig liten, som skal fingere som en støvsuger både på gulvet og i luften. Her kan vi trekke inn «tilleggspakke-prinsippet» og lar gulvpakken være et tillegg, og luftpakken være ett tillegg. Fuglen skal fungere separat som en støvsuger.

Gulvbpakken skal være en robot modell som skal kunne frakte fuglen rundt samtidig som den støvsuger.

Luftpakken skal inkludere en drone som kan festes til fuglen for å hjelpe den å støvsuge plasser i høyden som kan være vanskelig å nå.

.

Selv om dette høres ganske rett frem ut, så er det et par utfordringer man må ta hensyn til. Som f.eks. å feste fuglen til de forskjellige delene, holde den stabil, få nok sugeevne til å faktisk støvsuge, og nok kraft i dronen til å få den opp i luften. Er ganske sikker på at det vil komme noen andre utfordringer i tillegg i løpet av prosessen.

Selv om jeg nå har et par tegninger og en video av hvordan denne Go-Robin maskinen skal både se ut og virke, er det viktig å poengtere at dette er et konsept jeg vil forsøke å følge, men at det kan komme endringer i løpet av prosessen her som gjør at maskinen ikke nødvendigvis vil se 100% ut som dette.

Jeg har nå bestilt mesteparten av delene og neste skritt er å printe modellen av fuglen i en 3D printer. Jeg klarer nesten ikke vente, så hold følge for flere oppdateringer!