Test av flyvende sko på Kalla

Det har vært krevende å lage flyvende sko, som var idéen som ble utviklet videre blant mange mange gode ideer i 3. klasse på Karl Johan Minne skole. Løsningen som kunstfagstudentene kom opp med; å lage ville sparkesykkelsko – har imidlertid slått ann, og under testen på Kalla skole var det stas å oppleve hvor mange av de eldre elevene som gjerne (!) skulle hatt en slik «Flyvende sko»-sparkesykkel. Testen var full av masse stolthet og glede, nyttige erfaringer omkring HMS, og ikke minst et drøss av gode ideer fra denne oppvakte klassen om hvordan løsningen kunne videreutvikles til en sikrere løsning, hadde vi hatt mer tid og midler; Hva med doble hjul framme? Hva med en type skjold, eller skjerm, som i tillegg til å være tøft også tjener til å unngå at sykkelen velter, og gjør det enklere å starte? Hva med en sensor som oppdager at en er. ferd med å falle, og som automatisk utløser støttefunksjon?

Vi gleder oss til å vise frem flyvende sko, da med prioriterte utbedringer, under årets store utstilling på Knuden 11. juni.