Hvordan bygge en Stå-opp-maskin?

Steinerskolen bidro med kanskje årets vanskeligste Drømmemaskin; en maskin som både skulle hjelpe deg å sove og gjøre det gøy å stå opp. Forslagene for hvordan dette skulle gjøres var mange, fra musikk, kran, godteri, til drager. Det ingeniørstudentene Eivind og Jesper endte opp med å prøve ut på den første testen med barn, var en mekanisme som gjorde det mulig å tippe folk ut av sengen. Kjempemorro, viste det seg, men en temmelig stor konstruksjon. Dette har så yrkesfag tatt videre og videreutviklet til en nesten usynlig pedalpatent under kyndig ledelse av lærer Frank. Stå-opp-maskinen kan også enkelt flyttes rundt, med en integrert tralleløsning. Dette er en maskin som enn så lenge ser ganske beskjeden ut, men som garantert vil få deg til å le som om du var en unge. Kanskje alle barnesenger (og voksnesenger) burde ha en tippe-pedal? Hurra for en ny oppfinnelse.

PS! det kan hende at det vil komme en og annen drage også før Stå opp maskinen er ferdig.