Test av mennesketrommel

Selv om barn er lettere enn voksne, er de likevel tunge når de skal tumles rundt i en mennesketrommel, funnet opp av 3. klasse på Steinerskolen. Her trengs solide materialer som tåler en støyt. Kanskje metal? For å utvikle en god løsning har vi satt vg2 Teknologi- og industrifag i Grimstad på oppgaven. Arbeidet ledes av Fornybar energi student Ane og Datastudent Mathilde.

Onsdag var tiden kommet til å teste om trommelen er stort nok, om barna får trommelen til å rulle rundt slik maskinen er konstruert, og ikke minst om maskinen er lett å frakte, gøy og sikker! Til test fikk vi låne 3. klasse ved Frivoll skole. Se omtale av prosjektet og testen i Grimstad Adressetidene.

Testen gav mange nyttige svar

  • maskinen er gøy å interagere med! både for de som ligger inni den og de som opererer den utenfra.
  • i bruk, flytter maskinen på seg. Det er uheldig. Vi trenger låsbare hjul på alle fire ben.
  • det harde, glatte røret er litt vondt å ligge i, men gjør samtidig at ungene ruller lett rundt som er hovedfunksjonen, som prioriteres.
  • røret var litt tungt å snurre. Konstruksjonen trenger større hjul som røret ruller på, med kulelager!
  • bamsekanon/katapult som skyter bamser inn i trommelen hadde vært gøy, men barn som typisk vil sitte foran åpningen kommer til å sitte i veien. VI finner heller morsomme måter å mate maskinen på.
  • noen barn synes det var for skummelt å legge seg inn i røret. Kanskje lys vil hjelpe.
  • plexiglass gjør det ekstra gøy å se på barn tumle rundt, siden glasset gjør at ballene fyller opp røret
  • baller er gøy, men skulle ikke maskinen egentlig ha Poppets?

Vi trenger en test til, og da med oppfinnerne 3. klasse ved Steinerskolen!
Da vil vi test hva som skal stappes inn i maskinen, av baller, bamser, poppets, dyreleker ol. og hvilke ulike typer lys vi går for. Dette blir en knallfin maskin, som kommer til å glede masse barn!

Takk til alle barn og lærer Susanne og Karina fra Frivoll skole, til ingeniørstudentene og til Asle og hans yrkesfagelever på Teknologi- og industrifag som med tålmodighet nå vil gå tilbake til løsningen og gjøre den ennå bedre.