oppstart med VG2 Kunst, design og arkitektur

I år har vi gleden av å samarbeide med en ny gruppe kompetanse, kunst, design og arkitektur ved Tangen videregående skole, som skal hjelpe oss å realisere tre av årets maskiner; 3. klasse ved Øvre Slettheia skole sin Speedgenser og forelskelsesgenser/vennegenser, samt utforming og animasjon av 3. klasse ved Tordenskjoldsgate skole sin Super-flyvemaskin. For hvordan lage en genser i tre eller metall? Eller en digital animasjon?

Årets mest folksomme kick of gikk av stabelen i dag med 52 elever samlet, som allerede i dag kom med glittrende ideer til hvordan maskinene kunne realiseres. Vi gleder oss til å jobbe med denne entusiastiske gjengen. Kanskje kan animasjonen være blikket til et innsekt som går inn i gangene i  underskogen (bildet), eller som må styre unna et kjempemenneske som prøver å klemme den flat? Kanskje trenger ikke flyvemaskinen være en bie, men en flyvende ku, som flyr med rakettfart til månen?