Hva er MyMachine?

I MyMachine samarbeider barn og unge fra tre utdanningsnivåer om å bygge drømmemaskiner som er funnet opp av grunnskolebarn. Det er både mye moro, masse kreativitet og litt alvor på samme tid. Målet er å fremme kreativitet – og at barn skal få oppleve å være kreative ideskapere, innovatører og entreprenører.

Universitetetsstudenter leder prosessen fra start til slutt. Men gjennom hele prosessen er det barnet som plasseres i den skapende og avgjørende rollen i en realisering av deres egen drømmemaskin.

  • TRINN 1 – IDEFASEN
    Barn fra barneskolene (6-12 år) finner opp og presenterer sine egne «drømmemaskiner». Alt er lov! Det viktigste kriteriet er at barna virkelig ønsker og drømmer om en slik maskin.
  • TRINN 2 – DESIGN/KONSEPT-FASEN
    I en neste fase er det universitetsstudenter som foreslår en eller flere løsninger for å utforme disse maskinene. De beste løsningene blir valgt og videreutvikles.
  • TRINN 3 – MASKINFASEN
    Til slutt overleveres tekniske tegninger, design og arbeidskonsept til videregående elever. De bygger reelle prototyper av maskinene.

Utstilling

Når maskinene er realiserte blir det en egen MyMachine-utstilling. Her vises alt av tegninger og skisser fra idefasen. I tillegg vil barna bli presentert for fungerende prototyper av maskinene sine. Dette blir en «vennligst-rør-og-prøv»-utstilling. Utstillingen vil også være åpen for studentene, foreldre og det allmenne publikum. Hvem vet – kanskje vil noen av ideene også kunne bli kommersielt levedyktige produkter i etterkant av utstillingen?

De ferdige maskinene vil gå tilbake til skolene når prosjektet er gjennomført.

MyMachine Norway administreres og ledes av Senter for ung kunst og kultur ved Universitetet i Agder. Prosjektet finansieres av stiftelsen Cultiva.

Samarbeidspartnere – MyMachine Norway

Senter for ung kunst og kultur, UiA

Cultiva

Fakultet for teknologi og realfag, UiA

MyMachine

Global

MyMachine er et Belgisk initativ som stadig vokser. I dag har det blitt et globalt konsept som benyttes i ulike regioner rundt om i verden. MyMachine har frem til nå startet opp i åtte land (Belgia, Slovenia, Portugal, Slovakia, Frankrike, Norge, Sør-Afrika og USA) og er dermed representert på tre kontinenter. MyMachine Global samarbeider med en rekke partnere og institusjoner for å videreutvikle konseptet, blant annet kreativitetsekspert Sir Ken Robinson, Hank Nourse ved New York Academy of Sciences, The Harvard Graduate School of Education, FN, Unesco osv.