A problem shared is a problem halved

Dataingeniørstudenten Bjarte har tenkt langt å lenge på hvordan han skal løse 2. klasse på Steinerskolens meta-drømmemaskin; Problemløseren. At dette har noe med å spørre og få svar å gjøre, pluss at kanskje en kanin kan hjelpe til, fikk han bekreftet under test før jul. Til å hjelpe seg har han fått snekker, sveiser og tidligere kunstfagstudent Torgeir, og sammen har de laget en intrikat konstruksjon som spiller på ordtaket «A problem shared is a problem halved». Kanskje er ikke Problemløseren en maskin som skal løse dine problemer, men en maskin som kan hjelpe deg å dele problemene dine med noen andre?

Når nå konseptet og karosseriet er på plass, er det «bare» for Bjarte å utvikle hvordan maskinen (og kaninen) skal interagere med oss, ved hjelp av mikrosensore- og kontrollere (Arduino).