Fremgang med Go Robin-maskinen

Hei!

Det har gått en liten stund siden siste oppdatering, derfor er det på tide med en litt informasjon om hva jeg har jobbet med.

 

Først gjorde jeg noen endringer i fuglens design. Jeg la til et lengre nebb, og med et ekstra nebb som kan settes på om ønskelig.

Jeg skaffet en forholdsvis kraftig, men liten sugepumpe, som jeg koblet til et enkelt 9V batteri og en AV/PÅ bryter. Neste skritt var å printe ut en ramme som skulle holde alt på plass.

 

 

 

 

Nå er fuglen i seg selv mer eller mindre ferdig. Delene sitter godt sammen etter montering og den har en temmelig god sugeevne til små objekter.

Neste delmål var å løse bakkesekjsonsproblemet, eller å finne den rette måten for å kontrollere fuglen på bakken. Løsningen ble en Mbot robot som kan kontrolleres både med IR kontroll og med en telefon app. Jeg måtte modifisere denne slik at den kunne holde fuglen og kjøre stabilt men samtidig kunne være enkel å feste/løsne. Noen 3D printede deler, litt lim og kraftige magneter gjorde jobben.

Selv om det er mye arbeid som gjenstår er vi godt i gang med maskinenen. Skal holde dere oppdatert!